AutiSight.jouwweb.nl

Hoi Hallo Bonjour Hi Hai Hey

Ik ben Carolien, geboren op 25 april 1979.
 
In juni 2004 is er bij mij pdd nos, een ass, vastgesteld.
Toen dit gebeurde, was ik zo opgelucht dat ik ervan moest huilen...EIN-DE-LIJK wist ik wat er zo anders was aan mij.
Er is nu, november 2015, een heleboel veranderd voor mij.
 
Door de diagnose, is het voor mij mogelijk geweest en nu nog om professionele hulp in te schakelen op het gebied van werk en thuis. Echter ik maak er in mijn huidige situatie niet veel meer gebruik van.
 
Mijn prive-omstandigheden zijn behoorlijk veranderd. Ik heb een behoorlijke periode (6 jaar) op mezelf gewoond (grappige woordenspeling!) in het midden van het land, samen met mijn border collie Zorro en in 2013 is daar het bordermeisje Elena bijgekomen. En toen was daar ineens Schiedamse Martin halverwege 2014. Hij gaf niet om het feit dat ik een vorm van autisme heb, het ging hem om mij.
Dat heeft mij ongeveer 3,5 jaar geleden doen besluiten om mijn huis op te geven en te verhuizen. Sindsdien is het een stuk minder gereis. Sinds 2017 zijn er nog de bordercollieheksjes Hope en Freya en een bordercolliebeertje Nik bijgekomen. Nik woont overigens in gastgezin.
 
1 juli 2007 ben ik mijn broertje verloren, geheel onverwachts. Hij had ook pdd nos overigens.
 
Het Autisme heeft me veel vriendschappen gekost, echter het heeft ook veel vriendschappen opgeleverd.
 
Op mijn vorige werk probeerde men het wel te begrijpen, maar door de cultuurbarriere (ik werk in een internationaal bedrijf in Utrecht) en het feit dat de bedrijfstaal Engels is, geeft het vaak veel problemen en stress.
 
Gelukkig heb ik mijn 4 honden, mijn vriend, veel dierbare vrienden en mijn ouders, mijn broertje en zijn vriendin, 2 neefjes die van mij houden, zoals ik ben. Helaas komt het voor dat ze de situatie verkeerd begrijpen of inschatten.
 
Men snapt niet hoe het autisme werkt en vooral bij mij.

Ik probeer daar dan zo open mogelijk over te zijn, meer kan ik daar niet in doen.
 
Dit heeft mij doen besluiten om deze website te maken. De naam vond ik wel zo toepasselijk. Inzicht in autisme.
Daarnaast vond ik het fijn om een plek te hebben, waar mensen lid van kunnen worden en waar we dingen kunnen bespreken. Deze afgesloten plek is voor ieder toegankelijk, mits ze lid zijn.
 
Enige voorwaarde is dat men zich in ieder geval kort voorstelt.